Какви книги ви впечатляваха като дете? Има ли книга, която бихте казали, че ви е променила? Открийте въпросите, които ще превърнат вашите разговори с приятели и близки в незабравими споделяния на тема книги. Изберете виртуална карта (някоя от снимките по-долу) и обсъдете темите със своя събеседник. Вълнуващо е да споделиш мисли и идеи, да научиш нови неща, да се почувстваш обогатен, зареден и вдъхновен.

Спомняте ли си първата книга, която прочетохте? Имаше ли приключения, дракони, непознати пътеки и смели герои, които побеждават накрая?

Книгата живее и в двата свята – реалния и приказния. В ценните енциклопедии и речници, в най-истинските мемоари и психологически портрети, в научната фантастика и историческите романи. Книгата говори и на двата езика – на езика на емоцията и на езика на разума.

Книгата е като прелетна птица – тя пътува до страниците от вътрешния свят на автора, но когато тръгне да се прибира, вече има нов дом – нашата душевност и съзнание.

Книгата е като мост между умове, който свързва древността с невидимото бъдеще. Сприятелява ни с дълбочината на живота и призовава да не спираме да общуваме, дори когато общуването е дистанционно.

С клик върху някоя снимка вие отваряте нова страница с въпроси. На 12-те страници ще откриете 72 въпроса. За играта на въпроси и отговори всеки може да отвори паралелно на своето устройство избраната страница и да си задавате въпросите от нея един на друг. Като изчерпате дадена страница, отворете нова и продължете. Приятни и забавни разговори на всички!

Тази инициатива достига до вас благодарение на енергията на издатество Дарплей. Благодарим на Нели Томова за подкрепата и на Anastassia Grozeva Psychologist и #Нитоденбезкнижки за вдъхновението.